Brandskydd.

Bitus AB har ett långsiktigt avtal med Burnblock ApS och vi är producent av brandskyddsimpregnerat trä med Burnblocks produkt i Sverige. 

Bitus brandskyddsimpregnering av trä är i princip en underhållsfri impregnering som skyddar träet mot spridning av eld. Träet är brandskyddsimpregnerat i vår vacuumimpregnering och därefter eftertorkad innan leverans. Bitus brandskyddsimpregnering av trä uppnår högsta klassen dvs B-s1, d0 för brännbara material enligt EN 13501-1.

EUROKLASSTYPISKA PRODUKTER
A1Sten, betong, stål
A2Gipsskivor med tunt papper, mineralull
BGipsskivor med tjockt papper, högsta klass brandskyddat trä
CTapet på gipsskiva, lägre klass brandskyddat trä
DTrä och träbaserade skivor
EVissa plaster
FInga krav, ej provat

Bitus Brandskydd – ett riktigt bra miljöval.

Bitus brandskydd tydliga miljöprofil där produkten är 100% naturlig och 100% biologiskt nedbrytbar skapar stora möjligheter för framtidens byggande. 

Kemikalien från burnblock innehåller inga giftiga ämnen som finns med på EU:s REACH lista vilket gör den till ett riktigt bra miljöval över tid. 

Bitus brandskydd finns bedömd i SundaHus miljödata samt Byggvarubedömningen och vi följer alla gällande föreskrifter vid vår moderna produktionsanläggning i Nybro.

Bitus brandskydd har dessutom en guldcertifiering i Cradle to Cradle, vilket är ett globalt koncept för hållbarhet.

Bitus Brandskydd brandskyddsimpregnerat trä.

Jobbar ni med ett projekt som kräver brandskyddat trä så vågar vi påstå att vår produkt Bitus brandskyddsimpregnerat trä är en utav de bästa och miljövänligaste som erbjuds på marknaden!
Bitus lagerför ett sortiment för omgående leverans med brandskyddsimpregnerad gran i glespanel, läkt, takråspont mm.
Mot er projektförfrågan har vi möjlighet att ta fram profiler mot förfrågan samt här finns även möjlighet att erbjuda en brandskyddad granpanel som är grund+ mellanstruken i olika NCS kulörer.

De träslag vi jobbar med idag och där vi kan erbjuda högsta klassning är furu, gran, Thermo furu samt ceder. Vi jobbar ständigt med att utveckla vår produktflora så hör av dig till oss för att ta del av de senaste nyheterna!

Prestandadeklarationer.

Prestandadeklarationer, samtliga provningar och utlåtanden finns att erhålla mot förfrågan.
Vår tillverkningskontroll samt CE-märkning står under kontroll av Finotrol.

Hur fungerar det?

När det brandskyddsbehandlade virket utsätts för en eldsvåda reagerar brandskyddsmedlet med de brännbara gaserna, kväver syret och ytan förkolnar.

Resultatet vid en eldsvåda blir att när elden når den förkolnade ytan dör elden ut och förhindrar spridning. Utan syre ingen eld!

Redo att ta första steget?

Med många års erfarenhet inom trä och med expertis inom bearbetning, bidrar Bitus till att bygga ett hållbart samhälle. Vi hjälper dig att hitta rätt lösning för just ditt projekt.